چگونگی امکان طول عمر امام زمان عج
ممكن است گفته شود: ما افرادى با چنين عمر طولانى نديدهايم و علم و دانش نيز آن را نمىپذيرد. در پاسخ اين مطلب، مسأله طول عمر حضرت مهدى (عج) را مورد بررسى قرار مىدهيم.
امكان طول عمر
واژه امكان داراى يكى از دو معناى زير است:
1- امكان عقلى: بدين معنا كه وقوع يك امر از نظر عقل مانعى نداشته و محال نباشد.
به عنوان مثال، تناقض، امكان عقلى ندارد، چرا كه هستى و نيستىِ يك چيز در آن واحد قابل اجتماع نيست؛ و نيز امكان ندارد كه عدد دو بزرگتر از عدد سه باشد، زيرا لازم مىآيد كه عدد دو، در يك آن عدد دو باشد و عدد دو نباشد و آن خلاف فرض و تناقض است. بنابراين، هر چه كه تناقض نباشد و منتهى به تناقض هم نشود، امكان عقلى دارد و طول عمر اينگونه نيست، بنابراين امكان دارد.
2- امكان وقوعى: يعنى اين كه چيزى محال ذاتى نبوده و از نظر عقل مانعى از وقوع آن در خارج نباشد. به عنوان مثال، سرطان هر چند تاكنون معالجه نشده است اما امكان علمى و وقوعى معالجه آن هست و امكان دارد علم بشرى در آينده به آن دست يابد.
طول عمر نيز اينگونه است، زيرا گرچه عملى نشده و زيست شناسان نمىتوانند به آسانى آن را در مورد همه افراد تجربه كنند، اما آنان در تلاشند تا عمر انسان را افزايش دهند. به چند نظريه در اين زمينه توجه كنيد:
الف- پروفسور اسميس استاد دانشگاه كلمبيا مىگويد:
همانگونه كه سرانجام ديوار صوتى شكسته شده و وسايل نقليهاى با سرعتى ما فوق صوت به وجود آمد، يك روز ديوار سن انسانى نيز شكسته خواهد شد و از آنچه تا كنون ديدهايم فراتر خواهد رفت.
ب- گروهى از پزشكان عقيده دارند، پيرى يك نوع بيمارى است كه بر اثر تصلب شرايين و يا اختلال متابوليسم بدن پديد مىآيد و اگر ما بتوانيم از طريق تغذيه صحيح و داروهاى مؤثر بر اين عوامل پيروز شويم، پيرى را شكست خواهيم داد و از يك عمر طولانى برخوردار مىگرديم.
ج- روان شناسان مىگويند: طول عمر انسان بستگى زياد به طرز تفكر و عقايد او دارد و با داشتن روحيات و عقايد سازنده و آرامبخش، طول عمر انسان افزايش مىيابد.
آزمايشهاى به عمل آمده روى بعضى از موجودات نيز، طول عمر آنها را عملى ساخته است.
دانشمندان با آزمايش روى نوعى از مگس ميوه كه عمر بسيار كوتاهى دارد، توانستهاند عمر آن را به نهصد برابر افزايش دهند. در آزمايش به عمل آمده روى گياهى كه عمر معمولى آن دو هفته بيش نيست، معلوم شده كه مىتوان آن را تا شش ماه نگهداشت. «1»
بنابراين، طول عمر انسان از ديدگاه دانش بشرى «ممكن» است، مگر اينكه گفته شود چرا حضرت مهدى (عج) بر دانش بشرى پيشى گرفته و قبل از اينكه علم، عوامل طول عمر را كشف و عملى كند، از عمر طولانى برخوردار شده است؟ پاسخ آنكه اين اولينبار نيست كه اسلام بر دانش بشرى پيشى گرفته است؛ مگر قوانين حيات بخش اسلام كه علم روز به حكمت و راز برخى از آنها پىبرده است، قرنها پيش توسط پيامبر اسلام به بشريت ابلاغ نشد؟! بنابراين، اگر مسأله طول عمر حضرت مهدى (عج) را در محدوده قوانين طبيعى بررسى و مطالعه كنيم، بايد بگوييم، خداوند دانش دستيابى به طول عمر را به آن حضرت عنايت كرده، بگونهاى كه با استفاده از عوامل طبيعى بتواند، از عمر طولانى برخوردار شود.
صفحات: 1· 2